Γεμιστά Πολίτικα

Υλικά

  • 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  • 12 ντομάτες κόκκινες μικρές, πολύ μικρές
  • 12 πιπεριές πράσινες πολύ μικρές
  • 2 1/2 κρεμμύδια
  • 2 φακελάκια κουκουνάρι Χάρμα
  • 1 χούφτα σταφίδα μαύρες Χάρμα
  • 1 χούφτα σταφίδα ξανθή Χάρμα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Χάρμα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο Χάρμα
  • 1 νεροπότηρο ρύζι κίτρινο
  • Αλάτι Ιμαλαίων Χάρμα
  • πιπέρι Χάρμα (αρκετό)
  • Το μισό από το μέσα από τις ντομάτες
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση και μετά φέτες στην κατσαρόλα. ( πρέπει να κοπούν στο χέρι όχι στο μούλτι). Με ένα ποτήρι νερό τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιούν και τα υγρά τους. Όταν στεγνώσουν ρίχνουμε το λάδι και αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά για να μην μας καούν αλλά να τηγανιστούν (εδώ μας θέλει συνέχεια από πάνω). Τηγανίζουμε το κρεμμύδι πολύ καλά να πάρει χρώμα καφετί, σαν μέλι. Θα γίνει σχεδόν σαν αλοιφή και θα μείνει περίπου το εν τέταρτο από το αρχικό κρεμμύδι. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το κουκουνάρι και τηγανίζουμε λίγο να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε κανέλα, γαρύφαλλο, σταφίδες και ρύζι. Τηγανίζουμε ακόμα για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το μισό από το εσωτερικό από τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μιά βράση (όχι να στεγνώσει). Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Τα τοποθετούμε σε ταψί τέτοιο μέγεθος ώστε να μην έχουν κενά μεταξύ τους. Βάζουμε ένα ποτήρι νερό στο ταψί. Ραντίζουμε με λίγο λάδι από πάνω τους ντολμάδες. και τέλος αλατίζουμε ελαφρά. Στην αρχή σκεπάζουμε με λαδόκολλα (ανάλαφρα όχι αεροστεγώς) και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς. Μετά τα μισά του ψησίματος περίπου σε μισή ώρα δηλαδή, βγάζουμε τη λαδόκολλα. Τελειώνει το ψήσιμο όταν έχει πιεί το νερό του και έχουν πάρει χρώμα τα γεμιστά. Σύνολο ψησίματος μία με μιάμιση ώρα, ανάλογα τον φούρνο. Καλή σας όρεξη!
Powered by Q-base R&D