Μεσογειακή ψαρόσουπα

Κρύο;; Καιρός για σούπες! Μια ιδιαίτερη ψαρόσουπα για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες!

Υλικά

  • 1 καρότο
  • 2 μεσαίου μεγέθους πατάτες
  • 4 κολοκυθάκια
  • 1 κ. σούπας κρεμμύδι σκόνη η flakes Χάρμα
  • 3 φύλλα δάφνης Χάρμα
  • μπόλικο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά πράσινη
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • μαύρο πιπέρι Χάρμα , μπούκοβο Χάρμα, κάρυ Χάρμα, πάπρικα γλυκιά και καυτερή Χάρμα)
  • αλάτι Ιμαλαίων Χάρμα
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 ψάρια μεσαίου μεγέθους για ψαρόσουπα ( πχ. ροφός, πεσκανδρίτσα, σκορπίδια, μπακαλιάρος, φαγκρί, συναγρίδα, χάνοι, σολομός)

Εκτέλεση

Χοντροκόβουμε το καρότο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τις πατάτες και τα κολοκύθια και τα τοποθετούμε σε φαρδιά και σχετικά ρηχή κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο σέλινο, τα φύλλα δάφνης, το ξύσμα λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι, τα μπαχαρικά και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ίσα-ίσα να σκεπάσει τα λαχανικά. (δεν βάζουμε πολύ νερό γιατί τα λαχανικά ειδικά τα κολοκύθια θα βγάλουν πολλά υγρά). Καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Έπειτα, ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά το δίχτυ (εργαλείο κατάλληλο για μαγείρεμα στον ατμό) και βάζουμε μέσα σ΄αυτό τα ψάρια αφού τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει καλά. Καπακώνουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 - 20 λεπτά ανάλογα με το πόσο μεγάλα και χοντρά είναι τα ψάρια. Όταν περάσουν τα 15-20 λεπτά, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας και βγάζουμε τα ψάρια. Τα ξεκοκαλίζουμε, βγάζουμε την πέτσα τους και τα προσθέτουμε σε μικρά κομμάτια μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε λίγο έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι Χάρμα. Συνοδεύουμε με παξιμάδια ή φρέσκο ψωμί.
Powered by Q-base R&D