Μπέργκερ (burger) Με Σπιτική Σάλτσα bbq

Υλικά

  • 4 φέτες καπνιστό μπέικον
  • 1 κ. σούπας κρεμμύδι flakes η σκόνη Xάρμα
  • 1 κ.γ καπνιστή πάπρικα Xάρμα
  • 500γρ κιμάς χοιρινός
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι Ιμαλαίων Χάρμα, πιπέρι μαύρο Χάρμα
  • Bbq sauce
  • 2 κ. σούπας σκόνη σκόρδου Χάρμα
  • 1 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ. γλύκου καπνιστή πάπρικα Χάρμα
  • 1 κ. σούπας μηλόξυδο
  • 2 κ. γλυκού worcestershire sauce
  • 6 κ. σούπας κέτσαπ
  • Αλάτι Ιμαλαίων Χάρμα, πιπέρι Χάρμα

Εκτέλεση

Σε τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε την worcestershire μαζί με την κέτσαπ. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε. Ενώ γίνεται η σάλτσα ετοιμάζουμε τα burgers. Σε τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα το μπέικον για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε και την καπνιστή πάπρικα. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και ρίχνουμε το μείγμα με το μπέικον και το κρεμμύδι flakes ή σκόνη. Αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε τον κιμά σε μικρά μπέργκερ, τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ. 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε σε ψωμάκια του μπέργκερ με λίγο μαρούλι πάνω στο ψωμάκι, το burger, τυρί και την σάλτσα.
Powered by Q-base R&D