Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Υλικά

(για 6 άτομα):

  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 φέτες ψωμί ή 4 κ.σ. φρυγανιά
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδο Χάρμα
  • 1 κύβος μοσχαρίσιος ζωμός
  • 2 κ. σούπας κρεμμύδι flakes Χάρμα ή σκόνη κρεμμύδι Χάρμα
  • 1 κ. γλυκού κύμινο Χάρμα
  • λίγο αλάτι Ιμαλαίων Χαρμα και πιπέρι Χάρμα
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνι

Για τη σάλτσα:

  • 6 ώριμες ντομάτες
  • 1 τοματοχυμό
  • 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδο Χάρμα
  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • λίγο κύμινο Χάρμα
  • αλάτι Ιμαλαίων Χάρμα

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί, το στύβουμε καλά και το βάζουμε σε μια λεκανίτσα μαζί με τον κιμά. Διαλύουμε τον κύβο με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μίγμα στον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε για 10-12 λεπτά, βιαστικά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Για τη σάλτσα τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη. Σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις ντομάτες και τον τοματοχυμό . Βάζουμε τη ζάχαρη, το κύμινο, το αλάτι και βράζουμε τη σάλτσα για 30 λεπτά να δέσει. Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για άλλα 5-6 λεπτά. Καλή σας όρεξη!
Powered by Q-base R&D